Nieuws Pluktuin Mierlo

Nieuws Pluktuin Mierlo

Nieuwe weblog!

Pluktuin Mierlo heeft een nieuwe weblog. Volg ons al vroeg in het seizoen en zie de plantjes ontkiemen. We houden u op de hoogte van groeiers en bloeiers in de Pluktuin.

Helmi en Willy

regen

nieuws Pluktuin MierloPosted by Pluktuin Mierlo 26 Aug, 2014 19:53
Regen en nog eens regen het is vandaag een trieste dag in de pluktuin, voor het eerst dit jaar alleen maar in de pluktuin geweest om naar de regenmeter te kijken, 40 mm is het resultaat. Maar niet getreurd na regen komt zonneschijn zeggen ze dus hopen we op een goede septembermaand, wat de laatste jaren ook meestal wel gelukt is. Er komen nog steeds bloemen bij als de zon weer gaat schijnen en dan blijft het mogelijk om nog een mooi boeket te maken. We zijn volop bezig de tweejarigen in de tuin te zetten en een aantal nieuw gezaaide vaste planten om deze weer te verjongen, wat dan weer een beter resultaat geeft voor het volgende jaar. We hebben deze planten ook in een pot staan voor de liefhebbers, zoals duizendschonen, campanulas en riddersporen allemaal winterhard. Ook heb ik voor het eerst dit jaar violen in de tuin staan die je over een aantal weken zelf met een riek uit de grond mag halen voor een kleurrijke winter.Deze violen zijn dan mooie sterke planten die volledig winterhard zijn en de donkere dagen toch nog wat kleur geven. Wij hopen u de komende tijd nog in de pluktuin te zien,groeten Willy en Helmi.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Rianne 30 Aug, 2014 16:03

Hey! Ik kom donderdagavond met een paar collega (vriendinnetjes) naar de Pluktuin. Ze komen ook voor ons mam haar beelden, maar ook naar de Pluktuin zijn ze erg nieuwsgierig. Vandaar dat we eerst naar de Pluktuin gaan en daarna nog ff naar ons mam voor beelden en koffie ;-)